Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Antons chokladmuffins, Fotograf: A
4.22857 5 35 0

Antons chokladmuffins

12 portioner

100 g margarin
1 dl mjölk
1 1/2 dl socker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 1/2 msk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
1 msk O’boy
100 g ljus choklad

1/2 pkt cream cheese
25 g margarin
1 msk vaniljsocker
1/2 pkt florsocker
Några msk silad hallonsylt/jordgubbssylt
Strössel

1. Vispa ägg och socker med elvisp.
2. Smält smöret i mikrovågsugnen (eller på spisen). Häll i mjölken.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver, potatismjöl, vaniljsocker och kakao.
4. Blanda ner smöret växelvis med mjölbladningen smeten.
5. Hacka chokladen i bitar och rör ner i smeten.
6. Sätt muffinsformarav papper i en muffinsform av alminium. Fyll upp med smet.
7. Grädda i ugnen på 225°C i ca 18 minuter (kanske kortare/längre).

1. Smält smöret och låt svalna.
2. Blanda cream cheesen med vaniljsockret.
3. Rör ner smöret.
4. Tillsätt florsockret och rör till en jämn kräm.
5. Blanda ner karamellfärg och låt stå i kylen en stund.

Ta ut muffinsen ur alminiumformen och låt dem svalna. Blanda glasyren under tiden och låt stå i kylen en stund. Bred eller spritsa på glasyren på muffinsen och dekorera med strössel.

Kommer bli glasyr över om du bara gör en sats muffins, så gör dubbelt så många muffins eller halvera satsen med glasyren.