Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Annes bärmuffins, Fotograf: Anne Störling
4.4375 5 16 8

Annes bärmuffins

12 portioner

3 1/2 dl vetemjöl
2 ägg
1 1/2 dl fruktsocker (du kan öka mängden om du vill i fall du använder vanligt socker)
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 burk vaniljyoghurt (150 g)
100 g smält smör
Ca 2 dl frysta hallon

1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Smält smöret och låt svalna.
3. Blanda ihop alla torra ingredienser.
4. Vispa upp äggen, bara lätt.
5. Tillsätt äggvispet och alla övriga ingredienser i de torra ingredienserna, de frysta bären tillsätts otinade.
6. Rör om, men bara så att allt blandas. Smeten får bli ganska trög och ”klimpig”.
7. Fördela smeten i en smord muffinsplåt för 12 eller använd pappersformar.
8. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter.