Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Ananasmuffins med vitchoklad, Fotograf: Linda-Marie Kruusvall
4.14815 5 27 1

Ananasmuffins med vitchoklad

20 portioner

225 g margarin
2 1/2 dl socker
3 st ägg
6 dl vetemjöl
180 g vit blockchoklad
2 1/2 dl ananaskross i juice
2 dl matlagningsgrädde
4 tsk bakpulver
1 tsk salt

1. Rör margarin och socker vitt och pösigt, vispa upp äggen i en separat skål och rör sedan i dem i smeten. Tillsätt grädden.

2. Smält chokladen i vattenbad eller i micron. Rör i den tillsammans med ananasen.

3. Tillsätt mjölet blandat med saltet och bakpulvret.

4. Grädda i muffinsformar i 175°C i 20-25 minuter eller tills en sticka känns torr.

Obs! Detta är ett recept med stor inspiration av ”Ananasmuffins med choklad”-receptet.