Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Ananasfluffins à la piña colada, Fotograf: Linda-Marie Kruusvall
4 5 8 0

Ananasfluffins à la piña colada

6 portioner

3 1/2 dl vetemjöl special
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 krm salt
1 dl kokosflingor
100 g vit choklad
1 1/2 dl rostade hasselnötter (rostade sojabönor*)
125 g smör
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl mjölk
1/2 msk lemoncurd
1 dl grovhackad ananas

Topping:
100 g vit choklad
1/2 dl vispgrädde
Torkad ananas
Rostade sojabönor

Sätt ugnen på 200°C. Rör samman mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt. Sikta genom en sil. Ställ åt sidan. Tillsätt kokosflingor, vit choklad och en 1dl av de rostade hasselnötterna.

Vispa smör och socker vitt och poröst, gärna med en elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning. Tillsätt vaniljsocker, mjölk, grovhackad ananas och vispa hastigt ihop. Blanda ner de torra ingredienserna. Rör bara om tills ingredienserna. Rör inte för mycket.

Fördela smeten i muffinsformarna så att det är fyllna till 3/4. Ställ eventuellt ner formarna i en muffinsplåt. Grädda i 20-25 minuter. Ta ut och låt svalna.

Värm upp grädden och häll ner den vita chokladen. Bre chokladen över muffisarna. lägg på 2-3 bitar av torkad ananas på och de restrerande hasselnötterna.

*) Som nötallergiker använde jag mig av rostade sojabönor istället för hasselnötterna. Gick bra och det var super gott!