Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Ananas- & kokosmuffins, Fotograf: Anna Svensson
3.78378 5 37 0

Ananas- & kokosmuffins

6 portioner

6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 dl strösocker
1 dl kokosflingor
1/2 tsk salt
175 g smält, avsvalnat smör eller margarin
2 vispade ägg
1 3/4 dl kokosmjölk
2 dl krossad ananas, väl avrunnen

Låt kokosflingorna ligga några minuter i kokosmjölk. Sila och spar kokosmjölken. Blanda de torra ingredienserna för sig och vispa sedan ihop smör, silad kokosmjölk och ägg i en separat skål. Tillsätt de torra ingredienserna, ananasen och rör ihop. Fördela smeten i formar och grädda ca 30 minuter i 170°C för stora muffins och något kortare tid för små.