Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Amerikanska hallonmuffins, Fotograf: Laura Manninen
4.36709 5 79 9

Amerikanska hallonmuffins

12 portioner

5 dl vetemjöl
2 1/2 dl socker
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 dl filmjölk
2 ägg
3/4 dl olja
3 dl frysta hallon (blåbär eller grovt hackade jordgubbar blir också gott)

Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölk, ägg och olja och rör med träslev eller dylikt ihop till en smet (den blir rätt kletig). Rör sist ner de frysta bären. Rör inte för hårt, då går bären sönder. Använd helst en muffinsplåt för 12 muffins när du ska grädda, det är precis lagom storlek. Smörj formarna väl och fördela smeten i formarna till 3/4. Grädda mitt i ugnen, 175°C, 20-25 minuter. Känn efter med provsticka. Muffinsen blir härligt krispiga på ytan och saftiga inuti.