Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Amerikanska chokladmuffins, Fotograf: Helena Hedlund
4.03509 5 57 2

Amerikanska chokladmuffins

12 portioner

4 dl Kungsörnen Vetemjöl Special
4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
2 dl socker
1 dl kakao
100 g grovhackad mörk choklad
1 dl grovhackade valnötter
1 ägg
3 dl mjölk
1 dl neutral olja

1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Blanda alla torra ingredienser väl i en stor skål.
3. Vispa samman ägg, mjölk och olja i en annan skål, så att det blandar sig väl.
4. Tillsätt äggvispet i mjölblandningen och rör till en slät smet, inte för länge - då blir smeten seg.
5. Fördela smeten i stora muffinsformar eller i smord muffinsplåt upp till ca 3/4 av formarna.
6. Grädda mitt i ugnen, 20-25 minuter.

Godast att äta så snart de svalnat. Går bra att frysa.